Laari.Info

Tilan hallittu alasajaminen (webinaari)

Tilan hallittu alasajaminen (webinaari)

17.11.2020 -

teams

0447050401

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu
Maatilan elinkaareen kuuluu tuotannon lopettaminen tai siirtyminen toiselle viljelijälle jossain vaiheessa. Tilan tuotanto voidaan ajaa alas, myös osittain esimerkiksi kotieläinten osalta tai kokonaan. Maatiloja voidaan alas ajaa joko vapaaehtoisena tai kannattamattomana.
Tavoitteena on selvittää, miten tila ajetaan alas hallitusti eri tapauksissa. Mikä estää muutoksen tekemisen. Mitä pitää ottaa huomioon, kuinka pitkän ajan tilan alasajoon kannattaa varata aikaa. Veroseuraamukset. Mitä teen pelloille sitten myöhemmin, myynkö vai vuokraanko. Saneeraus toimintakuntoon.
Entäs jos kannattamattoman tilan myynnin jälkeen jääkin vielä velkaa, mitä teen. Vielä työelämää edessä, mistä töitä. Velkaisen tilan alasajossa rikotaan uskomuksia ja väärään tietoon takertumista ”pankki vie kaiken tai talo menee alta”.
Puheenvuorot Melan välitä viljelijästä Pohjois-Savon toimijalta, Wikli, Pankki, Pohjois-Savon oikeusaputoimisto, TE-toimisto ja Mela.
Ilmoittautumislinkki päivitetään myöhemmin www.innostutiedosta.fi sivulle ja MTK Pohjois-Savon Facebook sivulle.
Huom! Tilan hallittu ylösajaminen -tilaisuus on 24.11. klo 10-12 liittyy samaan kokonaisuuteen.
Järjestäjä: MTK-Pohjois-Savo/Innostu tiedosta-hanke. Lisätietoa: anne-mari.heikkinen@mtk.fi, p. 044 7050401
Tilaisuus on maksuton.
Innostu tiedosta! -hanke on Pohjois-Savon Ely-keskuksen ja maaseuturahaston 100 % rahoittama yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on edesauttaa tilojen kannattavuutta eri keinoin. MTK-Pohjois-Savon kanssa pääyhteistyökumppanit ovat Luoteis-Savon, Sydän-Savon ja Ylä-Savon maaseutupalvelut sekä Luken Maaningan yksikkö.