Laari.Info

Keskustellen hyvä omistajanvaihdos, Iisalmi (ilta)

Keskustellen hyvä omistajanvaihdos, Iisalmi (ilta)

20.11.2018 -

Keskustellen hyvä omistajanvaihdos

Kaikki maatilat vaihtavat omistajaa jossain vaiheessa. Oletko sinä se, joka päättää milloin ja kuka jatkaa vai antaako perikunnan päättää asian? Osalla tiloista ei ole jatkajaa. Mitä mahdollisuuksia tilalla on siinä tapauksessa omistajanvaihdokseen? Kuinka etenen? Vai tehdäänkö teillä ns. normaali sukupolvenvaihdos. Tilaisuus on suunnattu juuri sinulle.

Aika:

20.11. Iisalmi illalla (klo. 18.30 kahvi)

Muut samansisältöiset tilaisuudet

19.11. Suonenjoki illalla (klo. 18.30 kahvi)

27.11. Nilsiä (Kuopio) illalla (18.30 kahvi)

28.11. Kuopio, ajankohta tarkentuu

29.11. Kiuruvesi päivällä (klo. 11.30 kahvi)

Kohderyhmä: Viidenkympin hujakoilla olevat ja vanhemmat viljelijät, tilanpidosta luopuvat, eläkeikää lähestyvät luopujat, joilla on jatkaja tai ei ole jatkajaa, mahdolliset jatkajat, tilanpidosta ostamalla tai vuokraamalla kiinnostuneet jatkajat.

Tavoite:     Kertoa edellytykset hyvälle omistajanvaihdokselle maatalousyrittäjiä lähellä olevien näkökulmasta. Missä vaiheessa omistajanvaihdosta pitää ryhtyä miettimään? Mitä tapoja on toteuttaa omistajanvaihdos? Mistä löydän jatkajan? Jos ei ole jatkajaa, kerrotaan vaihtoehdot ja niiden vaikutukset.

Toteutus:   Kuunnellaan ns. ”hissipuhe” jokaiselta edustajalta. Tästä inspiroituneena jatkamme aiheen piirissä keskustellen, yleisö voi tulla mukaan omilla kysymyksillään ja kommenteillaan. Mukana ovat mm. ProAgrian omistajanvaihdosasiantuntija, kuntien maatalousviranomaiset, Melan ja pankin asiantuntija sekä maatalousyrittäjäedustaja. Haastattelija toimii Kohti Tulevaa hankkeen projektipäällikkö Heikkinen Anne-Mari.

Järjestäjä: Kohti tulevaa 2 -hanke/MTK Pohjois-Savo, MTK:n paikallisyhdistykset, Luoteis-Savon, Sydän-Savon ja Ylä-Savon maaseutupalvelut, ProAgria Pohjois-Savo, Mela.

Ilmoittautumislinkki päivittyy www.kohtitulevaa.fi sivustolle. Ilmoittautumiset toivotaan viikkoa ennen tilaisuutta kahvien tilaamisen vuoksi. Kuopion tilaisuus esitetään livenä ja tallennetaan, linkki ilmoitetaan myöhemmin www.kohtitulevaa.fi sivustolla.

Olet tervetullut mihin tilausuuteen tahansa.

Lisätietoa: anne-mari.heikkinen@mtk.fi, p. 044 7050401